mvr-logo-small

Consultant Datagedreven Werken (2-5 jaar werkervaring)

We hebben verfrissende ideeën over datagedreven werken bij gemeenten en andere (lokale) overheden. Zodat onze opdrachtgevers stevige stappen kunnen maken op het gebied van sturing, betrouwbaarheid en efficiency. Een deel van die kennis neem jij al mee onder je arm, de rest ontwikkel je samen met jouw collega’s in het Center of Excellence Datagedreven Werken. Daarmee zijn we thought leader in de markt.

Ik heb interesse in deze vacature

 

Karlijn Roedelof - Werken bij MvR

Meer over deze vacature?

Neem dan contact op met Karlijn Roedelof.

karlijn.roedelof@mvr.nl
06 22 97 39 00

Wat ga je doen?

De opdrachten die je als Consultant Datagedreven Werken uitvoert, betreft alle aspecten die mens, organisatie, proces en systeem raken en betekenen vaak een serieuze verandering in de manier waarop onze opdrachtgevers werken. Vanwege het relatief jonge vakgebied, zijn de vragen en de scope van de opdrachten divers. Dit vereist een wendbare en pragmatische benadering en een sterke wens om zelf aanpak en inzichten te ontwikkelen. Er is geen gebaand pad en improvisatievermogen en geloof in eigen kunnen zijn dan ook zeer belangrijk om te excelleren in dit vakgebied.

Als consultant bij MvR Consulting is geen dag hetzelfde en word je ingezet bij één of meerdere opdrachtgevers tegelijk. Jij weet dit alles goed op elkaar af te stemmen en zorgt dat je daarnaast ook intern zichtbaar blijft. Dit faciliteren wij onder andere door onze digitale werkomgeving. Je hebt veel vrijheid om je opdrachten zelf vorm te geven en uit te voeren. Bij de uitvoering kun je altijd terugvallen op collega’s. Er wordt waar mogelijk gestuurd op output (resultaat) en niet op input (uren).

Je ondersteunt klanten bij het concretiseren van hun informatiebehoefte en het vertalen hiervan naar KPI's. Deze groei vraagt zowel aandacht voor ICT als voor mensen en cultuur. Draagvlak is daarbij een belangrijk thema. Jij zet je ervaring in om organisaties digitaal- en data- vaardig te maken en mensen te helpen omgaan met de bijbehorende veranderingen. Doordat je weet welke thema's op het gebied van datagedreven werken spelen, weet je deze veranderingen in de juiste context te plaatsen.

Je signaleert de voor de klant relevante (markt)ontwikkelingen uit ons vakgebied, dat razendsnel verandert. Let op: een deel van de tijd werk je op locatie bij de klant, dit betekent dat je regelmatig onderweg bent. Ook voor MvR Consulting is Datagedreven Werken relatief nieuw. Dit betekent dat je samen met een klein groepje collega's het vakgebied zal ontwikkelen. Dit geeft ruimte, maar vereist ook een ondernemersgeest. We geloven dat Datagedreven Werken essentieel zal zijn in de komende digitale transformatie en dat de dienstverlening van overheid én bedrijfsleven sterk van de inzichten zullen profiteren.

Wie ben jij?

Als Consultant Datagedreven Werken is slim en digitaal werken je tweede natuur. Je kunt daar enthousiast over vertellen. Je komt niet met doorsnee oplossingen maar met verfrissende ideeën. Daarnaast signaleer je kansen en weet je deze door te vertalen naar opdrachten.

We kijken vooral naar jouw persoonlijkheid, kennis kun je verder ontwikkelen, meer ervaring kun je opdoen.

Wat we graag zien:

 • Je hebt een afgeronde HBO of universitaire opleiding, bij voorkeur in de richting Informatica, Bestuurs- of Bedrijfskunde of Bedrijfskundige Informatica; 

 • Je hebt als consultant aantoonbare ervaring (2-5 jaar) in advies en projectleiding gericht op informatievoorziening. Het is een pre als die ervaring deels binnen gemeente/overheid is; 

 • Je bent in staat om implementatietrajecten tot een succes te brengen als adviseur óf als projectleider; 

 • Je bent een echte consultant: klantgericht, zeer gemotiveerd om te helpen en gretig om te leren; 

 • Je hebt een commerciële instelling en ervaring met (het ondersteunen van) sales-trajecten; 

 • Je bent een teamspeler, bent bereid om ook buiten kantoortijden je schouders eronder te zetten en je helpt collega's graag;

 • Ervaring met het geven van trainingen is een pré; 

 • Kennis van verandermanagement, BI, LEAN-management, SCRUM en Zaakgericht Werken zijn een pre; 

 • Je bent in het bezit van rijbewijs (B) en bereid om door heel Nederland te reizen. 

Wie zijn wij?

Met MvR Consulting richten we ons op het begeleiden van overheidsinstanties, zoals gemeenten, waterschappen en omgevingsdiensten, bij hun digitale verandertrajecten. Daarbij maken wij gebruik van nieuwe werk- en leervormen en onze kennis op het gebied van de Fysieke Leefomgeving, Digitale Transformatie en Intelligent Process Automation (IPA).

Je komt terecht bij ons Center of Excellence Datagedreven Werken. Een klein team dat inhoudelijk en persoonlijk voor je klaar staat. Je werkt regelmatig samen met medewerkers die zich bezighouden met Digitale Transformatie, de Omgevingswet (Fysieke Leefomgeving) en Robotisering (IPA). Zo combineren wij inhoudelijke vakkennis met diverse digitale instrumenten om iedere klant te voorzien van werkende oplossingen.

Onze kernwaarden zijn: vrijheid, verantwoordelijkheid, klantgerichtheid, openheid, zelfstandigheid en flexibiliteit. Dit betekent dat we veel van je verwachten. We werken soms heel hard en soms hebben we tijd over. Dit hangt samen met het adviesvak en jij excelleert in dergelijke omstandigheden. Je krijgt veel vrijheid én verantwoordelijkheid in het uitvoeren van je opdrachten. Daar staat tegenover dat je snel kunt groeien binnen de organisatie.

Wij bieden jou

 • Een team waarin leren, ontwikkelen en samenwerken centraal staat; 

 • Diversiteit aan opdrachten waardoor je snel kunt leren en groeien, en ziet waar je bijdraagt; 

 • Een informele werksfeer binnen een team van gemotiveerde en gezellige collega's; 

 • Continue mogelijkheid tot ontwikkeling van kennis en vaardigheden, onder andere in de vorm van maandelijkse kennissessies en (online) trainingen; 

 • We hebben daarnaast ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, waaronder met externe begeleiding; 

 • Toegang tot 'Jong MvR', waarbij veel sociale activiteiten worden georganiseerd; 

 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden, afgestemd op jouw wensen; 

 • Een laptop en telefoon van de zaak en een goede mobiliteitsregeling. 

Hoe kom je met ons in contact?

Zie jij jezelf aan de slag gaan als adviseur bij MvR Consulting? En spreken onze opdrachten en cultuur je aan? Start dan de sollicitatie door op onderstaande button te klikken. Het proces ziet er als volgt uit:

 • Solliciteer op deze vacature.

 • Wij laten binnen 14 dagen weten of je bent geselecteerd.

 • Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

 • Je doorloopt ons assessment.

 • Je wordt uitgenodigd voor een inhoudelijk gesprek.


Als je vragen hebt, kan je ons ook bellen. Neem dan contact op met Karlijn Roedelof via telefoonnummer 06-22973900.

Wil je een keer sparren over een ‘dagje uit het leven van een MvR adviseur? Dat kan! Hiervoor kan je ook terecht bij Karlijn.

Ik heb interesse in deze vacature

Solliciteren bij MvR? Zo werkt het.

Als je bij ons solliciteert proberen we altijd zo snel mogelijk van ons te laten horen.

We plannen een eerste klikgesprek in van ongeveer 30 – 45 minuten met een van onze accountmanagers. In dit gesprek hopen we dat je een duidelijk beeld krijgt van onze organisatie en de sfeer. Ook vinden we het erg leuk om dan meer van jouw te horen over je interesses en ervaring.

Vervolgens vindt er een verdiepend gesprek plaats met inhoudelijke collega’s. Op deze manier kan er dieper in gegaan worden op jouwe sterke eigenschappen, hoe een werkdag er doorgaans bij ons uit ziet, vraagstukken van onze klanten en wat je allemaal kan verwachten.

Tenslotte vindt er een laatste gesprek plaats, het arbeidsvoorwaardengesprek met onze directeur.

Van bovenstaande gesprekken vindt in elk geval een gesprek plaats bij ons op kantoor in Maarssen.

Zo kan je gelijk zien waar we gevestigd zijn, wat toekomstige collega’s ontmoeten en ervaren wat voor een fijne werkplek het is.  

Dit is hoe de sollicitatieprocedure over het algemeen verloopt. Maar uiteraard is ook hier, maatwerk mogelijk.

Vind je het bijvoorbeeld fijn om eerst een keer mee te kijken met een collega? dan kan dat zeker!

Solliciteren bij MvR