mvr-logo-small

Junior Consultant Digitalisering

Ben jij leergierig, digitaal vaardig en draag je graag je steentje bij aan het verder digitaliseren van de overheid? Wil jij bovendien werk doen wat er écht toe doet? Lees dan snel verder en solliciteer op de functie junior consultant digitalisering bij MvR Consulting.

Ik heb interesse in deze vacature

 

Karlijn Roedelof - Werken bij MvR

Meer over deze vacature?

Neem dan contact op met Karlijn Roedelof.

karlijn.roedelof@mvr.nl
06 22 97 39 00

Wat ga je doen?

Als junior consultant digitalisering ga je aan de slag met opdrachten bij gemeenten, omgevingsdiensten, waterschappen en provincies. Je draagt daarmee bij aan complexe vraagstukken over digitalisering en het verbeteren van de interne en externe dienstverlening van deze organisaties.

Een concreet voorbeeld van een opdracht die je uit kan gaan voeren is die in de rol van functioneel beheerder. Dit is een spin in het web functie en een zeer belangrijke rol binnen digitaliseringsprojecten. Je bent de schakel tussen het systeem en de medewerkers . Je snapt wat de systemen kunnen en je bent in staat om wijzigingen door te voeren, vragen van gebruikers te beantwoorden en eventuele technische problemen op te lossen. Belangrijker daarbij is nog, dat je goed kan uitleggen wat de nieuwe manier van werken voor de medewerkers van de organisatie betekent. Dit doe je soms door één op één coaching, het schrijven van werkinstructies of bijvoorbeeld door het geven van een interactieve training. Daarnaast breng je de werkprocessen in kaart om deze vervolgens in te kunnen richten in het systeem. Een heel diverse functie dus, waarbij je de organisatie en zijn medewerkers helpt om plezierig digitaal (samen) te werken.

Naast het bovenstaande kan het ook goed zijn dat je als projectondersteuner aan de slag gaat. Je helpt dan om een digitaliseringsproject, bijvoorbeeld de implementatie van een nieuw zaaksysteem, met een goed resultaat af te ronden. Je neemt deel aan een projectteam, overleggen, zoekt dingen uit, hebt nauw contact met de medewerkers, brengt de wensen in kaart en vertaalt deze naar concrete projectafspraken. Daarbij monitor je de voortgang en coördineer en plan je de activiteiten.

In al onze opdrachten staat de mens centraal. Het systeem is een hulpmiddel om digitaal te kunnen werken, maar uiteindelijk gaat het om de verandering van het gedrag van de medewerkers.

Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig, nooit uitgeleerd en je vindt het een uitdaging om samen met ons MvR Consulting naar een nog hoger niveau te tillen. Verder beschik jij over de volgende functie-wensen:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau.
 • Je hebt belangstelling voor digitalisering, advieswerkzaamheden en het werken binnen de overheid.
 • Je bent net klaar bent met je studie, maar ook als je al wat ervaring hebt kan deze functie goed bij je passen.
 • Je bent zelfstandig en gebruikt de vrijheid die je bij MvR Consulting krijgt om te ontdekken wat je vindt, je vakkennis verder te vergroten, maar ook te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bent dienstverlenend ingesteld, enthousiast, leergierig en resultaatgericht.
 • Je kunt goed overweg met Microsoft Teams en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Wie zijn wij?

Met MvR Consulting richten we ons op het begeleiden van overheidsinstanties, zoals gemeenten, waterschappen en omgevingsdiensten, bij hun digitale verandertrajecten. Daarbij maken wij gebruik van nieuwe werk- en leervormen en onze kennis op het gebied van de Fysieke Leefomgeving, Digitale Transformatie en Intelligent Process Automation (IPA).

Je wordt onderdeel van het team van MvR Consulting. Een team van 18 adviseurs die inhoudelijk en persoonlijk voor je klaar staan. Je werkt daarnaast ook regelmatig samen met onze collega’s van MvR Digital Workforce.

Onze kernwaarden zijn: vrijheid, verantwoordelijkheid, klantgerichtheid, openheid, zelfstandigheid en flexibiliteit. Dit betekent dat we veel van je verwachten. We werken soms heel hard en soms hebben we tijd over. Dit hangt samen met het consultant-vak en jij excelleert in dergelijke omstandigheden. Je krijgt dus veel vrijheid én verantwoordelijkheid in het uitvoeren van je opdrachten. Daar staat tegenover dat je snel kunt groeien binnen de organisatie en er veel aandacht is voor je persoonlijke ontwikkeling.

Kennisontwikkeling is bij MvR Consulting een van de belangrijkste pijlers. In ons team leren we veel van elkaar en er is veel ruimte voor jouw persoonlijke wensen. Heb je extra expertise nodig, dan kun je altijd terugvallen op je collega-consultants.

Wij bieden jou...

 • Jij gaat aan de slag bij een organisatie met een warme en fijne werksfeer waar veel oog is voor de medewerkers. Leren, ontwikkelen en samenwerken met plezier staat centraal;
 • Diversiteit aan opdrachten waardoor je snel kunt leren en groeien;
 • Je krijgt individuele begeleiding en daarnaast doe je samen met andere, startende professionals mee aan ons opleidingsprogramma. Je leert daarin bijvoorbeeld hoe je je persoonlijke effectiviteit kan vergroten;
 • Verder zijn er maandelijkse vakinhoudelijke kennissessies en krijg je continu de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen door middel van (online) trainingen;
 • Vanuit 'Jong MvR' worden veel sociale activiteiten georganiseerd waaraan je deel kunt nemen;
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden, afgestemd op jouw wensen;
 • Een laptop en telefoon van de zaak en een goede mobiliteitsregeling.

Hoe kom je met ons in contact?

Zie jij jezelf aan de slag gaan als junior consultant bij MvR Consulting? En spreken onze opdrachten en informele werksfeer je aan? Stuur dan jouw motivatie en CV naar ons toe via onderstaand sollicitatieformulier.

Als je vragen hebt, kan je ons ook bellen. Neem dan contact op met Karlijn Roedelof via telefoonnummer 06-22973900. Wil je een keer sparren over een ‘dagje uit het leven van een MvR consultant'? Dat kan! Hiervoor kan je ook terecht bij Karlijn.

Ik heb interesse in deze vacature

Solliciteren bij MvR? Zo werkt het.

Als je bij ons solliciteert proberen we altijd zo snel mogelijk van ons te laten horen.

We plannen een eerste klikgesprek in van ongeveer 30 – 45 minuten met een van onze accountmanagers. In dit gesprek hopen we dat je een duidelijk beeld krijgt van onze organisatie en de sfeer. Ook vinden we het erg leuk om dan meer van jouw te horen over je interesses en ervaring.

Vervolgens vindt er een verdiepend gesprek plaats met inhoudelijke collega’s. Op deze manier kan er dieper in gegaan worden op jouwe sterke eigenschappen, hoe een werkdag er doorgaans bij ons uit ziet, vraagstukken van onze klanten en wat je allemaal kan verwachten.

Tenslotte vindt er een laatste gesprek plaats, het arbeidsvoorwaardengesprek met onze directeur.

Van bovenstaande gesprekken vindt in elk geval een gesprek plaats bij ons op kantoor in Maarssen.

Zo kan je gelijk zien waar we gevestigd zijn, wat toekomstige collega’s ontmoeten en ervaren wat voor een fijne werkplek het is.  

Dit is hoe de sollicitatieprocedure over het algemeen verloopt. Maar uiteraard is ook hier, maatwerk mogelijk.

Vind je het bijvoorbeeld fijn om eerst een keer mee te kijken met een collega? dan kan dat zeker!

Solliciteren bij MvR